4 mei 2007

NOC*NSF benadert E-sportbond voor Nationale Sport Ontmoeting

Artikel:
Recentelijk heeft NOC*NSF de E-sportbond benaderd met de vraag of zij tijdens de Nationale Sport Ontmoeting op 5 oktober a.s. te Papendal een demonstratie kan verzorgen op het gebied van fysieke gaming.De Nationale Sport Ontmoeting is een relatie-evenement van NOC*NSF waar inhoudelijke thema’s op een luchtige manier onder de aandacht wordt gebracht en waar de relaties elkaar in informele sfeer ontmoeten. Van de vertegenwoordigers uit de sport, politiek, (lokale)overheden, het bedrijfsleven tot media. Hiermee worden de gasten de gelegenheid geboden onderlinge contacten te bevorderen en de mogelijkheid gegeven nieuwe contacten aan te boren.De E-sportbond heeft toegezegd hieraan invulling te geven en is reeds in gesprek met diverse partners om hier een spetterende demonstratie neer te zetten en de aanwezigen kennis te laten maken met (fysieke) gaming.

“Na Deventer was nu de beurt aan Enschede! De E-sportbond heeft op beide dagen een demonstratie verzorgt van de fysieke game Dance Factory. En jawel.... het was net als in Deventer ook nu weer een doorslaand succes. Jong en oud konden aan een stuk door de dansmatten betreden om kennis te maken met deze fysieke manier van gamen. De mogelijkheid om te ontdekken hoe leuk fysiek gamen kan zijn!”


Link:
http://www2.sport.nl/boek.php3?hfdid=2566

http://www.e-sportbond.nl/news/15/

Commentaar van Pepijn:
Een sportbond voor gamers... Het moet niet veel gekker worden. Toch zien veel gamers hun hobby steeds meer als sport. Ze zien dat er geld in valt te verdienen. Gamen is serious business, waarom zou NOC*NSF anders deze sportbond benaderen.
Wat me dan wel weer opvalt, is dat de sportbond er staat met een paar Dance Dance Revolution kasten. Dat is typisch weer een voorbeeld van een erg fysieke game. Een game die je in Nederland in een paar gamehallen kan spelen, en niet thuis (alhoewel, je kan wel DDR-dansmatten kan aanschaffen voor je Playstation en Xbox). Ook hierbij zien we weer dat er steeds meer mogelijk wordt door nieuwe technieken.

Conclusie: Gamen wordt steeds meer als een echte sport gezien.

Geen opmerkingen: