4 mei 2007

Professioneel topgamer traint zich suf

Artikel:
Professioneel videospellen spelen: een concept dat menig gamer als muziek in de oren klinkt. Maar schijn bedriegt, volgens de 19-jarige topgamer Tom Taylor. In een interview met Reuters vertelt hij over de tol die zijn carriere als beroepsgamer 'Tsquared' eist. De jongen is op zijn zestiende gestopt met school om zich volledig te richten op het spelen van toernooien en het onderwijzen van anderen in de kunst van het virtuele wedijveren. "Veel mensen denken dat videospellen spelen een luizenleven is, maar in het echt heeft het weinig vrije dagen. De afgelopen vijf jaar heb ik geen tijd voor mijzelf gehad", aldus Taylor. Hij volgt een strak dieet en sportschema om zijn mentale en lichamelijke gezondheid op peil te houden en voorafgaand aan belangrijke competities kan zijn speeltijd oplopen tot twaalf uur per dag.
Deze offers worden niet voor niets gemaakt. Taylor verdient tussen de 120.000 dollar en 150.000 dollar per jaar aan prijzengeld en compensatie voor de gamelessen, die hij voor 115 dollar per uur geeft. Hij heeft eveneens sinds juni 2004 een contract van 250.000 dollar met Major League Gaming als teamleider van Str8 Rippin. Volgens Stuff Magazine is Taylor een van de twintig meest invloedrijke mensen onder de dertig jaar. De jongen geeft ook toe dat, hoewel hij buiten zijn werk weinig vrije tijd heeft, de behaalde roem positief uitpakt voor zijn aanzien bij het andere geslacht. Voor de mensen die de kosten niet vinden opwegen tegen deze baten heeft de jonge gamer goed nieuws: er is geen maximale leeftijd verbonden met het beroep. Daarbij moet wel in ogenschouw worden genomen dat oudere gamers over het algemeen niet hoog in de ranglijsten van toernooien komen te staan.


Link:
http://tweakers.net/nieuws/45118/

Commentaar van Pepijn:
Wat kan ik er over zeggen... Progamers, mensen die dus leven van gamen, zijn blijkbaar geen ongezonde mensen. Zoals in het artikel, de jongen sport en volgt een dieet om in topconditie te blijven. Of dit overdreven is? De één zal zeggen van wel, "je hebt toch geen conditie nodig om te gamen?". Ik zeg dat dit een klein beetje overdreven is. Een profgamer moet zich lange tijd goed kunnen concentreren. Hij moet snel zijn muis kunnen bewegen en hard op het toetsenbord kunnen drukken. Daarvoor heb je wel spierballen nodig... Sorrie ik doe een beetje flauw, maar dat komt meer doordat dit hij zit te zeuren over hoe zwaar hij het wel niet heeft. Hij verdient ongeveer 90 keer zoveel als ik...

Conclusie: Progamers leven gezond om goed te zijn in hun werk, het gamen zelf is niet per definitie gezond.

Geen opmerkingen: