4 mei 2007

Computerspellen als medicijn tegen ADHD

Artikel:
Veel gamers zal de zin "Zit je nu alweer / nog steeds achter je PC?" bekend voorkomen. Veel ouders zijn van mening dat computeren slecht voor je is. Voor gamers met de ziekte ADHD (moeilijk concentreren en soms overactief) gaat dit veranderen. NASA heeft een manier ontwikkeld waarmee je door het spelen met een bepaalde controller rustiger wordt:
Videogames worden bijna altijd bestempeld als ongezond, gevaarlijk en slecht voor de gezondheid, maar dit keer dook er een leuk berichtje op in een persbericht van de NASA. Goed nieuws voor patienten met ADHD (attention deficit hyperactivity disorder), want bij de NASA hebben ze een soort apparaat ontwikkeld dat hersengolven kan meten en die weer combineren met de controller van een game. Naarmate de golven een rustiger patroon krijgen wordt het spel dat de patient aan het spelen is makkelijk te bedienen. Terwijl de patientjes (deze methode wordt getest op een leeftijdsgroep van 9 tot 14) bijvoorbeeld Zelda aan het spelen zijn, zal hun hersenpan onbewust een rustiger patroon aannemen. NASA is bezig om de speciale controllers op de markt te brengen, zodat alle ADHD-patienten zich thuis beter kunnen gamen!


Link:
http://tweakers.net/nieuws/12762/

Commentaar van Pepijn:
Dit artikel past goed bij deze blog. In het Nederlands is het voor mij toch iets helderder. Hieruit blijkt ook dat NASA dus al bezig is om deze techniek op de markt te brengen. En is dat niet heel erg tof? Ik vind van wel! Games besturen zonder controller, dat zag je voorheen alleen maar in science fiction films. Het kan echt iets revolutionairs worden. Vooral als je er alle spellen mee kan spelen.
Maar om terug te komen op de gezondheid: door gebruik te maken van deze nieuwe techniek wordt de speler rustiger. Hij/zij leert zich beter concentreren. Gamen wordt dus in een klap een stuk gezonder.

Conclusie: Door nieuwe technieken wordt het gamen zelf steeds minder slecht, waarbij het niet uit maakt of je een hardcore of casual gamer bent.

Geen opmerkingen: