4 mei 2007

Wii Sports

Artikel:
Wanneer jij besluit een Nintendo Wii in huis te gaan halen, dan zul je in de doos van de console een game aantreffen: Wii Sports. Het gaat hier om een compilatie van vijf sporten. Volgens velen ging het hier slechts om een gimmick, maar dat is niet waar! Wii Sports is pure fun in de meest brede zin van het woord.

De Wii Sports-bundel is te lang afgedaan als een makkelijke manier om het brede publiek aan te spreken. In zekere zin is dit natuurlijk ook zo. De Wiimote als tennisracket, honbalknuppel of samen met de nunchuck als jouw vuisten tijdens het boksen. Het klinkt allemaal zo logisch dat zelfs mijn moeder lol had met het in elkaar meppen van een andere Mii. Wii Sports kent heel veel fun, maar er is ook wel wat diepgang te vinden in deze game.

Vijf sporten to rule them all
Wii Sports kent in totaal vijf sporten; tennis, honkbal, bowlen, golf en boksen. In het hoofdmenu van de game zie je aan de linkerkant de vijf sporten en aan de rechterkant een knop voor Wii Training en Wii Fitness Age. Op deze laatste twee kom ik later nog terug, nu eerst de vijf sporten. Elk van deze sporten wordt gespeeld alsof je de echte sport speelt. Het is niet zo zeer een simulatie, maar wel een leuke benadering van de echte sport. Sterker nog, het wordt leuker om te spelen wanneer je een beetje acteert en doet alsof je écht aan het bowlen bent. Een strike gooien alsof je een zak hooi bent, of alsof jij 'the defending champion' bent. Je snapt wel wat leuker is om te doen.Bij het opstarten van een game, kan je aangeven met hoeveel spelers je het spel gaat spelen. Elke speler kan vervolgens per sport aangeven of hij links- of rechtshandig is en met welke Mii hij wil spelen. In het hoofdmenu van de Nintendo Wii kan je meerdere Mii personages aanmaken voor alle mensen in jouw familie en voor al jouw vrienden. Zo speelt iedereen dus met zijn of haar eigen poppetje.



Sla je lam met boksen
Wat dat betreft is boksen een stuk interessanter. Dit is namelijk de enige game die je met de Wiimote én de nunchuck kan spelen. Deze twee controllers staan symbool voor de vuisten van jouw Mii. Vervolgens is het de bedoeling dat jij je tegenstander tot moes gaat slaan. Dit kan je natuurlijk maximaal met twee spelers tegelijk doen. Het scherm wordt dan verdeeld in twee delen. Je moet dan wel meerdere wiimotes én nunchucks hebben. Nou ben ik zelf nooit echt een held geweest in boksgames. Op de Wii werkt alles gelukkig iets anders. Je moet zelf meppen, dat kan ik nog wel.Het is leuk om te spelen, het boksen is tevens de enige mini-game waar ik serieus bij ga zweten. Goed nieuws dus, spelen met je Wii is goed voor je conditie. Je kan flinke stoten uitdelen en natuurlijk zijwaardse hoeken uitdelen. Tevens is het mogelijk om je tegenstander een uppercut te verkopen. Hoewel het mogelijk is om te blokken en om stoten te ontwijken, ben ik eigenlijk continu bezig om die klote tegenstander zo vaak mogelijk op z'n bek te rammen. De eerste paar potjes gaat dit nog goed, daarna worden de tegenstanders beter en dan gaan ze beter blokken. Wanneer ik dan niet blok, moet ik de ene stoot na de andere incasseren. Op een gegeven moment wordt blokken dus onderdeel van de tactiek. Boksen is zeker leuk om te spelen, maar het is ook vermoeiend.


Link:
http://ownage.nl/article/1101/

Commentaar van Pepijn:
Eindelijk een goed voorbeeld van een gezonde game die gericht is op de massa. Ik denk dat iedereen die een Nintendo Wii heeft dit spel wel een paar keer heeft gedaan. Althans, dat lijkt me logisch, aangezien je het gratis bij de console krijgt. De Wii biedt een hele nieuwe speelervaring door de innovative besturing. Je zit niet langer stil op de bank, met een controller in je hand. Ik geloof trouwens ook niet dat "gezonder gamen" voor Nintendo bovenaan aan het lijstje stond bij het ontwerpen van de console. Het is (vooral voor de casual gamers) een hele leuke ervaring om zo spellen te spelen. Toch valt niet te ontkennen dat een beetje beweging beter is dan geen beweging.

Conclusie: Iemand die op de Wii speelt, speelt gezonder dan iemand die achter de pc ligt. Door nieuwe technieken worden games op andere manieren bestuurd, en dat is vooral heel erg leuk.

Geen opmerkingen: